Otkrivena kriminalna grupa u Sarajevu, prodavali drogu i ulazili u obračune sa konkurencijom

Srna
Foto: Kliks/Arhiva

SARAJEVO - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo uhapsili su organizovanu kriminalnu grupu koja je na području kantona počinila više krivičnih djela na štetu više pravnih i fizičkih lica, dok je za još tri lica koja su u bjekstvu, raspisana operativna potraga.

Tom prilikom slobode su lišeni: T.Š. rođen 1998. godine u Veroni, A.R., rođen 1999. godine u Sarajevu, M.B. rođen 1996. godine u Sarajevu, A.A. rođen 1996. godine u Sarajevu, E.T. rođen 1998. godine u Sarajevu i A.T. rođen 2000. godine u Sarajevu, dok se N.R., rođen 1978. godine u Prijepolju, nastanjen u Sarajevu, trenutno nalazi na hospitalizaciji na UKC-u u Sarajevu, zbog povreda zadobijenih usljed upotrebe vatrenog oružja na području opštine Stari Grad Sarajevo, dana 4. decembra 2022.godine.

Nakon završene kriminalističke obrade, T.Š, A.R. i A.A. su uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima predati u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, dok su M.B, E.T. i A.T. pušteni iz službenih prostorija.

Grupa se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet droge, posjedovanje i omogućavanje uživanja narkotika, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti, paljevinu, te oštećenje tuđe stvari.

Po naredbi Opštinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, u okviru akcije “Falkon”, izvršeno je više pretresa stambenih objekata na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva, i tom prilikom pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku lica koja se nalaze u bjekstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana