Ubijena profesorica iz Sanskog Mosta sahranjena na svoj rođendan

GS
Ubijena profesorica iz Sanskog Mosta sahranjena na svoj rođendan

Sahrana Gordane Midžan, jedne od žrtava trostrukog ubistva koje se dogodilo prije nekoliko dana u Gimnaziji u Sanskom Mostu, obavljena je danas na gradskom groblju Greda.

Ovom tužnom činu prisustvovao je veliki broj građana, predstavnika društvenog života i prosvjetne zajednice, te nekadašnji učenici profesorice koja je predavala engleski jezik.

Tužna okolnost je kako je sahrana obavljena upravo na dan kada je rođena i kada je trebalo da napuni punih 65 godina.

Gordana Midžan, djevojački Bulović, rođena je u Kraljevu, gdje je završila osnovnu i srednju školu, a potom i studij engleskog jezika na Filološkom fakultetu u Beogradu. Na fakultetu je upoznala supruga Elmina iz Sanskog Mosta, za kojeg se kasnije udala i potom došla u taj grad, gdje je ubrzo započela s radom kao nastavnica, a potom i profesorica engleskog jezika u sanskim srednjim školama.

Bila je među omiljenim profesorima generacijama sanskih srednjoškolaca, a posljednji oproštaj od nje bio je dirljiv i protkan dubokim emocijama.

U trenutku kada je lišena života, ostalo joj je svega dva radna dana do zaslužene penzije, koju, nažalost, nije dočekala.

Podsjetimo da su u proteklim danima ukopani Nisveta Kljunić, sekretarica i Nijaz Halilović, direktor Gimnazije, dvije preostale žrtve masakra koji je duboko potresao Sanski Most i cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Njih troje je ubio domar Mehemed Vukalić, a nakon što je izvršio ubistva automatskom puškom, pokušao je sebi oduzeti život. Tom prilikom se teško ranio, ali je trenutno u stabilnom stanju i hospitalizovan u Univerzitetskom kliničkom centru u Banjaluci, pišu Nezavisne novine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana