U toku pretresi imovine Bijeljinca koji je uhapšen u Njemačkoj

G.S.
U toku pretresi imovine Bijeljinca koji je uhapšen u Njemačkoj

BIJELjINA - Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS, zajedno sa pripadnicima Policijske uprave Bijeljina, trenutno u ovom gradu pretresaju objekte i imovinu M.T. iz Bijeljine, koji je uhapšen u Njemačkoj.

Kako je za Nezavisne potvrđeno iz MUP-a RS, pretresi se izvode po naredbama Suda BiH, a pod nadzorom tužioca Tužilaštva BiH.

Uz navođenje inicijala, iz MUP-a RS su naveli da ga je Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, u toku akcije "Transporter" identifikovala kao pripadnika organizovane kriminalne grupe koja je na međunarodnom nivou prometovala droge.

Milivoje Todorović /47/ iz Bijeljine uhapšen je u Frankfurtu prema potjernici Tužilaštva BiH zbog sumnje da je kao visokopozicionirani pripadnik međunarodnog narko-kartela povezan sa tzv. "škaljarskim klanom", saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U saopštenju pojašnjavaju da je riječ o osumnjičenom koji je pod istragom, a na teret mu se stavlja da je uključen u krijumčarenje i nedozvoljen promet velikih količina opojnih droga iz Južne Amerike prema zemljama EU i dalje prema regionu zapadnog Balkana.

U okviru predmeta sa dešifrovanim Skaj i Anom aplikacijama, na kojem radi Tužilaštvo BiH u saradnji sa partnerskim institucijama iz EU, kao i policijskim agencijama u BiH, ovaj osumnjičeni identifikovan je kao pripadnik organizovane kriminalne grupe, koji se uglavnom nalazi u inostranstvu, gdje koordiniše rad lica uključenih u krijumčarenje droge, zbog čega je došao u fokus istrage policijskih agencija iz više zemalja.

Tužilaštvo BiH zajedno sa partnerskim institucijama u Njemačkoj, koordiniše aktivnosti povezane sa hapšenjem osumnjičenog, a presuzeće sve potrebne aktivnosti da bi se u što kraćem roku organizovalo izručenje osumnjičenog u BiH s ciljem njegovog daljeg krivičnog procesuiranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana