Skup "Granica postoji" u Doboju: Okupljanje velikog broja građana u Stanić Rijeci

Srna
Skup "Granica postoji" u Doboju: Okupljanje velikog broja građana u Stanić Rijeci

DOBOJ - Na međuentitetskoj granici u Stanić Rijeci na području Doboja počeo je mirni skup pod motom "Granica postoji" u znak podrške institucijama Republike Srpske.

Skupu je počeo minutom ćutnje kojim je odata počast nedavno ubijenim Srbima na Kosovu i Metohiji.

Prisutni su ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić, ministar trgovine i turizma Denis Šulić, šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Paralamentarne skupštine BiH Sanja Vulić, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević, poslanici SNSD-a u Narodnoj skupštini Danijel Jošić, Nina Bukejlović i Aleksandar Subotić, zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović.

Na skup su pristigli građani iz opština dobojske regije, ali i iz Srpca, Čelinca, Trebinja. Okupljeni nose transparente na kojima su ispisane poruke "Granica postoji", "Doboj je uz Dodika", "Teslić je uz predsjednika".

Skup obezbjeđuju pripadnici Ministartva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

U Doboju je protestni skup "Granica postoji" održan i 1. septembra na međuentitetskoj liniji razgraničenja u naselju Vila.

 

Sa skupova pod motom "Granica postoji", koji su počeli 1. septembra, građani su poručili da u BiH neće odlučivati neizabrani stranci niti pravosudna inkvizicija, već demokratski izabrani predstavnici naroda.

Građani Srpske odlučili su se na ovakav potez nakon što im je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zabranilo da se okupe ispred pravosudnih institucija u Sarajavu, da bi tamo izrazili nezadovoljstvo zbog političke optužnice protiv predsjednika Republike Milorada Dodika i v.d. direktora "Službenog glasnika" Srpske Miloša Lukića.

Optužnicu protiv Dodika i Lukića Sud BiH je potvrdio 11. septembra, zbog neizvršavanja odluka Kristijana Šmita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana