U Srpskoj došlo do poboljšanja privrednog ambijenta

GS
U Srpskoj došlo do poboljšanja privrednog ambijenta

BANjALUKA - U Banjaluci je održana konferencija u organizaciji Saveza sindikata RS na kojoj je predstavljen prijedlog sindikata vezano za novi sistem plata u Republici Srpskoj.

Konferenciji osim članova organa Saveza sindikata i predstavnika granskih sindikata, prisustvovali su premijer Srpske Radovan Višković, ministar enrgetike i rudarstva Petar Đokić, ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Danijel Egić te direktori Republičkog inspektorata, Poreske uprave i nadležnih fondova Srpske.

Konstatovano je da je Vlada Republike Srpske u prethodnom periodu donijela niz mjera i sprovela aktivnosti u cilju jačanja ekonomije u Srpskoj i da je došlo do značajnog poboljšanja privrednog ambijenta kroz različite vidove podsticaja, subvencija, podrške tehnološkom razvoju, zapošljavanja, smanjenja poreskih stopa, ukidanja raznih taksi, itd.

- Vlada je na taj način pomogla poslovnoj zajednici i doprinijela ukupnom ekonomskom rastu i razvoju - jedan je od zaključaka pomenute konferencije koja.je organizovana povodom 32 godine rada Saveza sindikata Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana