U srijedu posebna sjednica NSRS o formiranju Vlade

Srna
Foto: Arhiva

BANjALUKA- Narodna skupština Republike Srpske trebalo bi u srijedu, 21. decembra, na trećoj posebnoj sjednici da imenuje novu vladu Srpske, izjavio je predsjednik parlamenta Nenad Stevandić.

Stevandić je, nakon sjednice skupštinskog Kolegijuma u Banjaluci, novinarima rekao da će četvrta posebna sjednica, na kojoj bi trebala biti kompletirana radna tijela parlamenta Srpske, biti održana odmah nakon treće posebne sjednice.

"To će biti svečana sjednica, očekujemo mnoge goste", kaže Stevandić.

Treća posebna sjednica parlamentra Srpske trebala bi početi u 12.00 časova.

Stevandić: Ustavnim promjenama do operativnije Vlade

Stevandić je izjavio danas u Banjaluci da bi Vlada Srpske trebalo da bude operativnija i da je sadašnja "zakovana" zbog loših rješenja u Ustavu Srpske koja se moraju promijeniti.

"Vlada Republike Srpske je `zakovana` i zato se `apetiti` mjere po tome ko bi mogao da dobije više u raspodjeli ministarstava. Vlada mora da bude operativna, a operativnost ove vlade je smanjena ustavnom konstitucijom i zato sve mora biti regulisano zakonom", rekao je novinarima Stevandić.

On je istakao da se sve mora riješiti izmjenama Ustava Republike Srpske i da ne vjeruje da sa time ne bi bili saglasni predstavnici bošnjačkog, hrvatskog i političkog bloka iz reda ostalih naroda.

Stevandić smatra da bi bilo neophodno održati zajedničke sjednice vlada Srpske i Federacije BiH o razvojim projektima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana