U Nevesinju zabranjeni najavljeni koncerti

GS
U Nevesinju zabranjeni najavljeni koncerti

TREBINjE - U Nevesinju su zabranjeni koncerti najavljeni za 13, 16, 17. i 18. avgust, jer nisu ispunjeni zakonski uslovi za njihovo održavanje, rečeno je Srni u Policijskoj upravi Trebinje.

U saopštenju se navodi da je Policijska stanica Nevesinje donijela rješenje o zabrani održavanja koncerta pjevačice Milene Ćeranić 13. avgusta u kafe baru "Pojužina benz", koji posluje u okviru benzinske pumpe, jer to nije mjesto na kojem se koncert može održati.

Ovo rješenje je uručeno organizatoru, uz obrazloženje da mjesto održavanja koncerta ne ispunjava uslove propisane Zakonom o javnom okupljanju.

- U kafe baru 'Pojužina benz', kao i ispred njega, u prethodnom periodu evidentirano je više krivičnih djela i prekršaja sa elementima nasilja, dodali su iz policije.

Inspekcijske službe su, takođe, utvrdile da benzinska pumpa "Pojužina benz" nema upotrebnu dozvolu.

- Zbog svega toga, i uzimajući u obzir da je u toku održavanje Nevesinjske olimpijade, odlučeno je da se ne dozvole koncerti ispred tog kafe bara" dodali su iz policije.

Iz Policijske uprave Trebinje su istakli da je stanje bezbjednosti na području opštine Nevesinje, na osnovu svih parametara, ocijenjeno kao zadovoljavajuće, javlja SRNA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana