U Kostajnici situacija teška, sutra odgođena nastava u školama

Jana Kezić
Foto: Velibor Tripić

KOSTAJNICA - U Kostajnici je situacija veoma teška, dvije starije osobe su evakuisane, osnovci i srednjoškolci sutra sutra neće u škole, a neće raditi ni vrtići.

Potvrdio je to portparol opštine u Kostajnici Aleksandar Pašić za “Glas Srpske” , te istakao da je situacija veoma teška.

- Evakuisali smo dvije starije osobe, jer im je skroz ušla voda u stambene objekte.U Kostajnici je zaplavljeno negdje oko 30 objekata, po podacima koje sada imamo u četiri objekta je voda ušla u stambeni dio prostora. Osim toga polavljeno je i nekoliko vikend kuća - rekao je Pašić. Dodao je da su zajedno sa Crvenim Krstom, ugroženim porodicama koji ne mogu izaći iz svog stambenog objekta, podijelili vodu i pakete sa hranom.


Put prema Kozarskoj Dubici je, kako kaže, zatvoren zbog izlijevanja Une.

- Štab je danas održao sjednicu u 13 časova i donio odliku da neće sutra biti nastave u osnovnoj i srednjoj školi, ali i u vrtiću - rekao je Pašić, dodajući da je danas bilo nastave. Istakao je da su sve službe na terenu.

- Pune se vreće, pumpe za ispumpavanje vode rade. Sad se brani sam centar grada, gornje ulice Ranka Šipke - kazao je on.


Dodao je da je vodostaj na 496 cm, dok je 2014. godine bio 505.

- Za očekivanje je da će doći na taj nivo - kazao je Pašić.

Drago Vujanović iz Kostajnice kaže da prošlu noć nisu oka sklopili.

 

- Voda još nije ušla u kuću, ali nivo vode konstantno raste. Ponavlja se 2014. godina - rekao je Vujanović, koji je u dvorištu postavio vreće sa pijeskom.

Ko god da je imao sprat kuće, kako kaže, popeo se gore.

Pripadnici Vatrogasne brigade Kostajnica spasavali su i migrante, koji su pjeske krenuli, navodno iz pravca Kozarske Dubice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana