U Generalnom konzulatu u Banjaluci do 16 časova glasalo 688 birača

Srna
U Generalnom konzulatu u Banjaluci do 16 časova glasalo 688 birača

BANjALUKA - U Generalnom konzulatu Srbije u Banjaluci je do 16 časova na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji glasalo 688 od ukupno 1.210 upisanih birača, rekao je konzul Aleksandar Subotić, koji je i predsjednik biračkog odbora.

Subotić je naveo da glasanje protiče bez problema.

Na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji oko 11.500 državljana Srbije koji borave u BiH moći će da glasa na 19 biračkih mjesta, od kojih je 16 u Republici Srpskoj.

Za glasanje je potreban važeći identifikacioni dokument Srbije, odnosno lična karta ili pasoš ove države, a biračka mjesta će biti otvorena do 20 časova.

U Zvorniku do 18 časova glasalo 61,5, a u Branjevu 67 odsto birača

ZVORNIK - U Zvorniku je do 18 časova izašlo 61,5 odsto borača koji su imali pravo da glasaju na vanrednim parlamentarnim izborima, rekao je Srni predsjednik biračkog mjesta Strahinja Radaković.

Radaković je naveo da su na biračkom mjestu u Zvorniku glasala 524 od 776 upisanih glasača, te da glasanje protiče bez problema.

Prema podacima Biračkog odbora Branjevo, na tom glasačkom mjestu su do 18.00 časova glasala 362 birača ili 67 odsto, od ukupno 526 upisanih.

Izlaznost u Trebinju do 16 časova skoro 80 odsto

TREBINjE - U Trebinju je na parlamentarnim izborima u Srbiji do 16.00 časova glasalo 510 glasača, odnosno 79,32 odsto, rečeno je Srni u Konzularnoj kancelariji.

Na ovom biračkom mjestu na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji pravo glasa imaju 643 glasača.

Šef Konzularne kancelarije Miodrag Džudžalija rekao je Srni da se izborni proces odvija u najboljem redu.

Izlaznost na ovom mjestu do 15.00 časova bila je 77 odsto.

Oko 11.500 državljana Srbije koji borave u BiH moći će da glasa na 19 biračkih mjesta. Biračka mjesta biće otvorena večeras do 20.00 časova.

Za glasanje je potreban važeći identiFikacioni dokument Srbije, odnosno lična karta ili pasoš ove države.

U Drvaru do 16 časova glasalo 81,58 odsto birača

DRVAR - Na biračkom mjestu u Drvaru na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji do 16 časova glasalo je 186 birača ili 81,58 odsto, rekao je Srni predsjednik biračkog mjesta Stefan Nedeljković.

Nedeljković je rekao da glasanje protiče bez problema.

Načelnik opštine Drvar Dušica Runić rekla je nakon što je glasala na biračkom mjestu u Konzularnoj kancelariji u Drvaru da je sigurna u još jednu pobjedu i u to da Srbija neće stati.

"Srbija ne sme da stane", rekla je Runićeva Srni.

U ovoj opštini pravo glasa na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji ima 228 birača.

Oko 11.500 državljana Srbije koji borave u BiH moći će da glasa na 19 biračkih mjesta, koja će biti otvorena večeras do 20 časova.

Za glasanje je potreban važeći identifikacioni dokument Srbije, odnosno lična karta ili pasoš ove države.

Izlaznost u Loparama 58 odsto

LOPARE - Izlaznost birača u Loparama na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji je 58 odsto do 16 časova, rečeno je Srni u biračkom odboru.

Na ovom biračkom mjestu pravo glasa može da ostvari 646 birača.

Biračko mjesto u Loparama nalazi se u Osnovnoj školi "Sveti Sava".

Na Palama u 16 časova izlaznost 53 odsto

PALE - Na biračkom mjestu na Palama do 16 časova je na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji glasalo oko 53 odsto birača, rekao je Srni predsjednik biračkog odbora Marko Rakić.

Rakić je naveo da glasanje protiče bez problema.

Za glasanje na Palama prijavljena su 434 državljana Srbije. Većina birača koji su glasali ocijenili su da treba izaći na birališta radi budućnosti djece, kako bi bilo bolje sa uvjerenjem da će Srbija nastaviti da se razvija kao što je krenula.

Na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji oko 11.500 državljana Srbije koji borave u BiH može da glasa na 19 biračkih mjesta, od kojih je 16 u Republici Srpskoj.

Za glasanje je potreban važeći identifikacioni dokument Srbije, odnosno lična karta ili pasoš ove države, a biračka mjesta će biti otvorena do 20 časova.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana