U četvrtak intervjui sa kandidatima za glavnog tužioca

Srna
U četvrtak intervjui sa kandidatima za glavnog tužioca

SARAJEVO - Intervjui sa četiri kandidata za glavnog tužioca Tužilaštva BiH zakazani su za četvrtak, 22. septembar, rečeno je Srni u ovoj pravosudnoj instituciji.

Na razgovor su pozvani vršilac dužnosti glavnog tužioca BiH Milanko Kajganić, tužioci Diana Kajmaković i Miroslav Janjić, te Seid Marušić čija je prijava verifikovana nakon konkursne procedure.

Nakon završenog konkursa za ovu poziciju Kajmakovićeva je 12. avgusta sa pozicije šefa Odjeljenja Tužilaštva BiH za korupciju sklonjena iz tužilačkog tima koji je radio na dešifrovanju aplikacije "Skaj", jer su određene osobe iz kriminalnog miljea pominjale njeno ime.

Kajmakovićeva je prebačena na Odjeljenje Tužilaštva BiH za ratni zločin, ali je protiv nje u Tužilaštvu pokrenuta interna istraga.

"U Tužilaštvu BiH još nije donesena odluka kada je riječ o internoj istrazi protiv Kajmakovićeve", rečeno je Srni u Tužilaštvu BiH.

Vosoki sudski i tužilački savjet /VSTS/ BiH planirao je da nakon intervjua sa kandidatima na sjednici koja je predviđena za 28. i 29. septembar imenuje glavnog tužioca.

Predsjednik VSTS-a Halil Lagumdžija rekao je ranije da vjeruje da će uskoro biti jasna i situacija u vezi sa Dianom Kajmaković, koja je prebačena u Odjeljenje za ratne zločine, a nju su dvije kriminogene osobe pominjale u aplikaciji "Skaj", zbog čega se sada sve provjerava.

Federalni mediji tvrde da je Kajmakovićeva na bolovanju, nakon što je prije mjesec imala saobraćajnu nezgodu, u kojoj je nepoznato vozilo udarilo u službeni automobil Tužilaštva BiH i tom prilikom je lakše povrijeđena, ali da će doći na intervju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana