U Buturović Polju grade kolektivni prihvatni centar

Tanjug
U Buturović Polju grade kolektivni prihvatni centar

SARAJEVO - Gradski štab civilne zaštite Konjica nastavlja sa zbrinjavanjem ugroženog stanovništva nakon poplava koje su pogodile ovo područje prije dvije sedmice, a gradi se kolektivni prihvatni centar sa 20 stambenih jedinica u Buturović Polju, za najugroženije kategorije stanovništva.

-Na terenu konstantno rade tri stručne komisije koje vrše procjenu štetr. Angažovani su svi raspoloživi resursi u akcijama zaštite i spašavanja i konstantno se radi na uspostavi putnih komunikacija u područjima Grada Konjica koje je zadesila prirodna nesreća – saopšteno je iz Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ).

Građevinska mehanizacija konstantno je angažovana na većini mjesta pogođenim poplavama na ovom području.

Na području Buturović Polja radi se na čišćenju ulica i stambenih objekata. Snabdijevanje električnom energijom uspostavljeno je u svim naseljenim mjestima izuzev jednog dela Donje Jablanice.

Radnici Komunalnog preduzeća i BH Telekoma vrše popravke vodovodne i telefonske mreže.

Spasilački timovi su, uz pomoć volontera i građevinskih mašina, tokom dana nastavili rad i na raščišćavanju ruševina u Donjoj Jablanici.  

Vlada kantona SBK/KSB donijela je juče odluku o prestanku stanja nesreće uzrokovane obilnim padavinama na području kantona. Istom odlukom, Vlada je zadužila rukovodioce organa uprave i upravnih organizacija Srednjobosanskog kantona, da u okviru svoje redovne aktivnosti, obavljaju i dodatne poslove koji se odnose na otklanjanje posljedica nastalih djelovanjem nesreće u narednih 90 dana.  

Prema izvještajima iz poplavljenih opština, stanje na terenu se polako normalizuje i uglavnom se radi na raščišćavanju i saniranju štete na područjima opština Kiseljak, Fojnica i Kreševo, prenijela je agencija Anadolija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana