U Banjaluci neformalni sastanak ministarskog savjeta Energetske zajednice

GS
U Banjaluci neformalni sastanak ministarskog savjeta Energetske zajednice

BANjALUKA - Neformalni sastanak ministarskog savjeta Energetske zajednice počeo je danas u Banjaluci pod predsjedavanjem zamjenika predsjedavajuće Savjeta ministara Staše Košarca i zamjenika generalnog direktora Generalnog direktorata Evropske komisije za energiju Mehtid Versderfer.

Sastanku prisustvuju direktor Sekretarijata Energetske zajednice Artur Lorkovski, ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, ministar energetike, rudarstva i industrije FBiH Vedran Lakić, te predstavnici zemalja članica Energetske zajednice - Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Albanije, Gruzije, Moldavije, Ukrajine i samoproglašenog Kosova.

Na sastanku će biti razgovarano o aktuelnim temama u energetskom sektoru, poput tržiša električne energije, pripremama za predstojeću zimu sa osvrtom na bezbjednost snabdijevanja, uvođenju ETS i CBAM.

Sastanak ministarskog savjeta Energetske zajednice se održava u Banjaluci i Republika Srpska je prvi put domaćin ovakvog skupa, budući da je BiH u decembru prošle godine preuzela predsjedavanje Energetskom zajednicom.

Energetika je strateški važan sektor u Srpskoj i FBiH, a zadatak institucija na nivou BiH je da, u skladu sa ustavnim nadležnostima, pruže maksimalnu podršku entitetskim strukturama u daljem ravoju i unapređenju energetskog sektora.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana