Tužilaštvo se žalilo na presudu Blažićevim rođacima

Tanjug
Tužilaštvo se žalilo na presudu Blažićevim rođacima

KRAGUJEVAC - Više javno tužilaštvu u Kragujevcu uložilo je žalbu na presudu kojom je Goran Gavrilović, ujak optuženog za devetostruko ubistvo Uroša Blažića, oslobođen od optužbe za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a njegov sin Boris Gavrilović (20) osuđen za ovo krivično djelo na kaznu zatvora godinu i po dana.

Tužilaštvo se žalilo na cjelokupnu presudu, dok je branilac Borisa Gavrilovića izjavio žalbu na dio presude kojom je on osuđen, rečeno je Tanjugu u Višem sudu u Kragujevcu.

Po isteku roka od osam dana, koji stranke imaju za dostavljanje odgovora na žalbu, predmet će biti upućen u Apelacioni sud u Kragujevcu radi donošenja odluke po žalbama.

Viši sud u Kragujevcu prvostepeno je 19. juna oslobodio Gorana Gavrilovića, a osudio Borisa Gavrilovića i u kaznu zatvora mu je uračunato vrijeme koje je proveo u pritvoru.

Nakon izricanja presude advokat Gavrilovića, Branko Matović je najavio podnošenje žalbe na presudu Borisu Gavriloviću i dodao da će tražiti ukidanje izrečene kazne bratu od ujaka Uroša Blažića.

Nakon ubistva devet i ranjavanja 12 mještana Dubone i Malog Orašja, Blažić je pobjegao i sakrio se u jednom od objekata domaćinstva svojih rođaka Gavrilovića u selu Vinjište kod Kragujevca, gdje je i uhapšen u ranim jutarnjim satima 5. maja prošle godine.

Prilikom pretresa njihovog domaćinstva, policija je pronašla veću količinu oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava. Suđenje Urošu Blažiću je iz bezbjednosno-tehničkih uslova premješteno iz Višeg suda u Smederevu u Specijalni sud u Beogradu, a njegovim rođacima iz sela Vinjišta se zbog mjesne nadležnosti sudilo se u Višem sudu u Kragujevcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana