Tuča ispred zgrade opštine, interveniše policija

Srna
Foto: Kliks

SARAJEVO - Ispred zgrade opštine Banovići, gdje se jutros okupila grupa pristalica načelnika Bege Gutića (SDA), izbila je tuča, a na mjestu događaja su pripadnici Specijalne jedinice policije kako bi spriječili veće incidente, javili su federalni mediji.

Nakon što je vladao opšti haos ispred zgrade opštine, situacija se smirila,a  načelnik Bego Gutić (SDA) je s građanima ušao u prostorije opštine.

Do uzavrele političke situacije je došlo nakon što je Gutić  izgubio podršku u Opštinskom vijeću te je PDA pokrenula inicijativu za njegov opoziv.

Nova većina u Opštinskom vijeću, koja broji 14 odbornika, najavila je da će jutros ući u prostorije stručne službe Vijeća, koje se nalaze u zgradi opštine.

Oni su naveli da će, ukoliko budu fizički spriječeni u tome, morati da "primijene pravo na samopomoć u očuvanju prostora Opštinskog vijeća, gdje može doći do eskalacije i incidenta širokih razmjera".

Odbornici su o svojim planovima obavijestili policiju, tužilaštva, strane ambasade, te institucije i medije u BiH i Federaciji BiH. Federalni mediji navode da je do uzavrele političke situacije došlo nakon što je Gutić izgubio podršku u Opštinskom vijeću.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana