Trzavice u vladajućoj koaliciji: Stevandić odgovorio na Dodikove optužbe

V.K.S.
Trzavice u vladajućoj koaliciji: Stevandić odgovorio na Dodikove optužbe

BANjALUKA – Naš slogan „Banjaluka bez blokada“ je suštinski važan za Banjaluku jer ona može da živi bez blokada, a sa njima će da tavori. Ovaj slogan je važniji za poslije izbora nego za izbore, rekao je predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić u prvoj reakciji nakon što je juče iz vrha SNSD-a poručeno da većina iz koalicije nije podržala njihovog Nikolu Šobota za gradonačelnika.

- Mi smo kao stranka ostvarili rast. Tako gdje smo mi podržali SNSD, tu su i dobili gradonačelnike. U Banjaluci se to nije desilo, ali naši glasovi nisu odlučivali o gradonačelniku, već drugi faktori tako da ne vidim da su bilo kakvom analitikom mogli doći do zaključka da je Nikola Šobot izgubio radi nas, SP-a i DEMOS-a – kazao je Stevandić za „Glas“. 

Na pitanje zbog čega je izgubio, kaže da „nije imao kandidata za gradonačelnika, pa se i ne bavi tom analitikom“. 

- Ali znam da nije izgubio radi nas. Naši kandidati nisu podržali nikoga. Niti su radili protiv Šobota tako da je njihova slobodna volja odlučivala za koga će. Možemo da pretpostavimo da su bili podijeljeni, ali da su svi glasali za Draška Stanivukovića je besmisleno – rekao je Stevandić koji smatra da je paranoična konstrukcija da će ovo da se odrazi na koaliciju na republičkom nivou. 

Lider SNSD-a Milorad Dodik je sinoć, poslije sastanka sa članovima Gradskog odbora Banjaluka, najavio da će svi kandidati za odbornike potpisati ostavke, a da će on lično izabrati 11 ljudi koji će ući u gradsku Skupštinu.

Dodik je naglasio da Nikola Šobot nije imao iskrenu podršku koalicionih partnera u trci za gradonačelnika Banjaluke i da broj glasova koje je dobio odgovara zbiru glasova SNSD-a i SPS-a, jedinog koalicionog partnera koji je otvoreno pružio podršku Šobotu.

- Vi znate da je gospodin Stevandić rekao – Banjaluka bez blokada. To je njegov izbor, a nije moj, jer mi nismo blokirali ni prošli put. Ja ću se zahvaliti svim našim koalicionim partnerima. To je njihov izbor, a da li je bio pravi, to je na njima da odluče. Mi nikoga nećemo moljakati - poručio je Dodik poslije sastanka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana