"Trojka" za danas sazvala sastanak parlamentarnih stranaka

Srna
"Trojka" za danas sazvala sastanak parlamentarnih stranaka

SARAJEVO- Stranke "trojke" sazvale su za danas u Sarajevu sastanak predstavnika svih političkih partija u Parlamentarnoj skupštini BiH radi razgovora o izmjenama Ustava BiH.

Sastanku će, prema najavama, prisustvovati predstavnici SNSD-a, DEMOS-a i Ujedinjene Srpske, dok su iz SDS-a, PDP-a i Liste za pravdu i red saopštili da se neće odazvati na poziv.

Kada je riječ o strankama iz Federacije BiH, iz SDA, NES-a i Demokratskog fronta su naveli da neće učestvovati u razgovorima o ustavnim promjenama.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je ranije da ovaj sastanak predstavlja gubljenje vremena jer ne postoji konsenzus o tako važnom pitanju, izrazivši sumnju da se sa tim želi srušiti dogovor koje su stranke koje čine vlast na nivou u BiH postigle u Laktašima.

Dodik je naveo da zbog ranije preuzetih obaveza neće prisustvovati ovom sastanku, ali da će biti predstavnik SNSD-a.

Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović rekao je da neće ići na sastanak, ali da će prisustvovati predstavnik DEMOS-a kako bi vidjeli koji pravac se pokušava zauzeti.

Lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je da bi sastanak o izmjenama Ustava BiH na koji su pozvale stranke "trojke" mogao da bude neka vrsta alibija da se izbjegne dogovor postignut u Laktašima.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je ranije da će ići na sastanak koji su sazvale stranke "trojke", ali da će teško biti promijenjen i zarez Ustava BiH.

Elmedin Konaković rekao je ranije da su sazvali sastanak radi razgovora o izmjenama Ustava BiH, čime bi se, kako je ocijenio, stvorile pretpostavke za izmjene izbornog zakonodavstva koje se tiču implementacije presuda međunarodnih sudova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana