Trivić: Bez energetske efikasnosti i nove opreme nema uspješnog biznisa

Srna
Trivić: Bez energetske efikasnosti i nove opreme nema uspješnog biznisa

BANjALUKA - Bez rada na energetskoj efikasnosti, promjeni tehnologije i uvođenju nove opreme, biznis poslodavaca u Republici Srpskoj neće imati budućnost, rekao je predsjednik Unije udruženja poslodavaca Srpske Saša Trivić.

Trivić je naveo da je najveći problem energetska neefikasnost privrede, te je naglasio da sada, kada se prilazi tržišnim cijenama električne energije, preduzeća iz Srpske postaju nekonkurentna.

"Imamo dosta preduzeća koja imaju visoko učešće električne energije u finalnom proizvodu i oni gube tržište i zbog toga smo i predlagali da se ne povećava cijena električne energije", rekao je Trivić danas novinarima u Banjaluci, gdje se održava "Banjaluka energetski forum - uštedimo energiju".

Na forumu će biti predstavljeni načini finansiranja izgradnje solarnih panela u kompaniji i nova tehnološka rješenja u oblasti solarne energije.

Skupu prisustvuje više od 300 učesnika, uključujući regionalne proizvođače iz oblasti obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti, potencijalne korisnike, odnosno kompanije, predstavnike Vlade Srpske, EU, bankarskog sektora i međunarodnih organizacija.

Skup organizuje Unija poslodavaca Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom privrede i preduzetništva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana