Trenutne politike guraju Mostar u dalju podjelu

Srna
Trenutne politike guraju Mostar u dalju podjelu

MOSTAR - Zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostara Velibor Milivojević rekao je da je žalosno što ga niko iz Gradske uprave nije pozvao nakon napada na srpsku djecu u naselju Baćevići, ističući da politike koje kreiraju budućnost Mostara vode u dalju podjelu grada.

Milivojević je sinoć i jutros posjetio mještane Baćevića, razgovarao sa roditeljima djece koja su napadnuta na igralištu, te im pružio podršku.

On je najavio da će prilazni putevi naselju Baćevići za nekoliko dana biti pokriveni video-nadzorom.

"Uprkos određenom strahu, mi ćemo ovo igralište napuniti djecom i omladinom i poslati poruku kako mi našu djecu odgajamo, a neka se drugi zapitaju kako odgajaju svoju djecu. Ispružena ruka je jedini način kako u Mostaru možemo da živimo", rekao je Milivojević.

On je naveo da je žalosno da se ovakve stvari i propagiranje fašizma dešava u 21. vijeku.

"Svi smo najosjetljiviji na djecu, a ovdje imamo zastrašivanje i napad na srpsku djecu pred njihovim kućama. Paušalne izjave osuda znače i dobro su došle, ali one same po sebi neće mnogo doprinijeti", ukazao je Milivojević.

Svjedok incidenta u Mostaru: Režali su kao psi i vrištali na srpsku djecu

On je naglasio da je najvažnije da institucije konačno pronađu i kazne počinioce.

"To bi bila prava poruka. Vrijeme je da se napravi otklon od mračnih ideologija", poručio je Milivojević.

On je naveo da postoje dokazi koji mogu dovesti do počinilaca i da se vrlo lako može doći do onih koji su uznemiravali mještane Baćevića.

"I do sada su vrlo opasne poruke ostavljane na srpskim grobljima, napadane crkve, napadane kuće i imovina, a, nažalost, nijedan slučaj nije riješen. Takvo postupanje je poruka napadačima i izgrednicima da to čine i dalje", dodao je Milivojević.

On je istakao da se u Mostaru stvari pokušavaju gurati pod tepih.

"U Mostaru se mnogo šta stavlja pod tepih i pokušava da od Mostara, koji je nazivan gradom slučajem, napravi grad uzor. Mostar jeste lijep i perspektivan grad, ali, nažalost, politike koje kreiraju budućnost ovoga grada vode u dalju podjelu grada. Mene niko iz Gradske uprave nije pozvao. To je to žalosno", rekao je Milivojević.

On je dodao da je za to da se podrži svaki čovjek i pokuša riješiti svaki problem.

"Društvo u cjelosti je zakazalo čim dozvoljavamo da nam se djeca odgajaju u ovakvim ideologijama", dodao je Milivojević.

Napad na srpsku djecu u Baćevićima dogodio se u četvrtak, 22. avgusta, uveče, a iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona danas nije bilo moguće dobiti nove informacije o istrazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana