Trampova pobjeda može biti velika šansa za bolju saradnju Srbije i Republike Srpske sa SAD

Tanjug
Trampova pobjeda može biti velika šansa za bolju saradnju Srbije i Republike Srpske sa SAD

MILVOKI - Predsjednik Crkvene opštine Milvoki Miroslav Jović izjavio je danas da bi eventualna pobjeda kandidata Republikanske partije Donalda Trampa na predstojećim predsjedničkim izborima u SAD donijela veliku šansu za bolju saradnju Srbije i Republike Srpske sa američkom administracijom.

- Ništa ne može da se desi preko noći i ništa ne može 100 posto biti dobro ni za Srbe ni za Amerikance, ali njegova (Trampova) pobjeda dala bi nam jednu veliku šansu za ostvarivanje boljeg života u Americi, boljeg života u svijetu, bolju saradnju između Republike Srbije i Republike Srpske sa američkom administracijom, rekao je Jović za Tanjug.

On je uoči skupa koji organizuju Srbi koji žive u Milvokiju, gdje je u toku Republikanska nacionalna konvencija, rekao da svaka administracija prvenstveno gleda na interese sopstvene zemlje, ali i da Srbi puno očekuju od naredne američke administracije.

- Što se tiče naše Srbije i Republike Srpske, dolaskom (Trampa) na vlast očekujemo drugačiju spoljnu politiku, koja može da donese cijelom čovječanstvu mir, dogovor, i na neki način dobitak, rekao je Jović.

Naveo je da građani u SAD puno očekuju i kad je riječ o rješenjima pitanja ekonomije, imigracione politike i drugih sfera života.

Jović je ocijenio da je atmosfera na konvenciji „najblaže rečeno, idealna“, iako je Tramp, nakon što je u subotu u Batleru u Pensilvaniji 20-godišnjak pucao na njega, u Milvoki stigao „pomalo nenajavljen“.

- Ali, znajući ga, očekivali smo da se pojavi, rekao je Jović.

Na skupu koji organizuju Srbi iz Milvokija govoriće bivši specijalni izaslanik predsjednika SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel, američki senator Rod Džonson, kongresmen i kopredsjednica srpskog Kokusa u američkom Kongresu Klaudija Teni i bivši senator Rod Blagojević.

U Milvokiju u američkoj saveznoj državi Viskonsin u ponedjeljak je počela Republikanska nacionalna konvencija koja će trajati do sutra, kada se očekuje da Tramp održi govor.

Konvencija se održava prema utvrđenom planu i uz nepromijenjene bezbjednosne mjere, uprkos pucnjavi u subotu na skupu u Pensilvaniji, u kojoj je Tramp bio pogođen u uvo.

Tramp je objavio na društvenim mrežama da je razmatrao mogućnost odlaganja puta u Milvoki za dva dana, ali je odlučio da neće da dozvoli „snajperisti ili potencijalnom ubici da ga prisili na promjene u rasporedu ili u bilo čemu drugom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana