Todorović: Priznanje svih žrtava je uslov za pomirenje u BiH

G.S.
Todorović: Priznanje svih žrtava je uslov za pomirenje u BiH

BANjALUKA - Poslanik SP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Todorović smatra da je u BiH potrebno da se priznaju sve žrtve, da je to uslov za pomirenje, a ne da se promoviše politika u kojoj su žrtve u proteklom ratu bile samo na jednoj strani.

Todorović, komentarišući navode specijalnog predstavnika EU u BiH Johana Satlera da "nakon tolike nehumanosti koja se dogodila u Srebrenici, razumljivo da riječi kao što je pomirenje zvuče isprazno ili čak uvredljivo za žrtve", želi da vjeruje da je to pogrešna interpretacija ili da nije tako rečeno.

"Ne mogu da vjerujem da diplomata tog nivoa ovako nešto može da kaže. Bez pomirenja nema normalnog života u BiH", rekao je Todorović Srni.

Prema njegovim riječima, sve žrtve u BiH su jednako bitne i svima treba na jednak način odati počast.

"Žrtve se ne smiju zaboraviti i oni koji su odgovorni za svaku žrtvu treba da odgovaraju sa svih strana, ne samo sa srpske, već i bošnjačke i hrvatske. To je jedini način da se dođe do pomirenja u BiH", naveo je on.

Kada je riječ o izjavi novinara BHRT-a Elvira Bucala, koji je ćirilicu nazvao "hijeroglifima" i blagoj reakciji iz Delegacije EU, Todorović smatra da je već godinama jasna uređivačka politika ovog servisa koja je jednostrana i potpuno naklonjena nekim bošnjačkim političkim stavovima u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana