Todorović: Kap je prelila čašu - Srpska ne može nazad

Srna
Todorović: Kap je prelila čašu - Srpska ne može nazad

BANjALUKA - Poslanik Socijalističke partije Srđan Todorović rekao je tokom diskusije na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske o Prijedlogu zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH, da je izmjena pravila po kojem radi ovaj sud kap koja je prelila čašu, ali i dodao da je Republika Srpska pred crvenom linijom i da ne može nazad.

-Potpuno je jasno da će donositi odluke koje su na štetu srpskog naroda. Ovakvim načinom djelovanja Ustavnog suda podrivaju se temelji na kojima je BiH, odnosno Dejtonski mirovni sporazum sa svim mehanizmima zaštite konstitutivnih naroda - rekao je Todorović.

On je rekao da očekuje jedinstvo svih narodnih poslanika kada je riječ o Prijedlogu zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH.

-Mi branimo ovdje sve što je stvoreno s Republikom Srpskom i vrednujemo sve žrtve koje su pale za Republiku Srpsku. Branimo Dejtonski mirovni sporazum i BiH sa dva entiteta i tri konstitutivna naroda. Zabrinuti smo za svoju sigurnost u BiH  naglasio je Todorović.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana