Todorović: Dan srpskog jedinstva kao simbol vječne težnje za slobodom

GS
Todorović: Dan srpskog jedinstva kao simbol vječne težnje za slobodom

Potpredsjednik Socijalističke partije i predsjednik Kluba poslanika SP u Narodnoj skupštini Srpske Srđan Todorović uputio je čestitku svim građanima Republike Srpske i svim Srbima širom svijeta povodom Dana srpskog jedinstva i godišnjice proboja Solunskog fronta.

Srpski narod sa obje strane Drine, ali i širom svijeta, slavi praznik koji je simbol naše vječne težnje za slobodom i očuvanjem jedinstvenog nacionalnog identiteta, tradicije, kulture. Republika Srpska i Srbija obilježavaju ovaj datum ponosne na srpsko ime, istoriju i pretke – istakao je Todorović.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave uspostavljen je sa željom da se srpska trobojka ponosno vijori kao vječni simbol srpskog jedinstva.

– Istaknimo srpsku zastavu, poštujući i uvažavajući sve druge. To je izraz slobode – najviše vrijednosti svakog naroda i pokažimo kako se sloboda čuva, a jedinstvo njeguje. Pokažimo da smo dostojni herojske srpske istorije i spremni da jačanjem nacionalne svijesti složno gradimo bolju Republiku Srpsku i Srbiju – poručio je Todorović.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave veliki je dan za Republiku Srpsku i Srbiju i za cjelokupni srpski narod, jer nema viših i važnijih vrijednosti od jedinstva našeg naroda i slobode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana