Tiha noć u Sanskom Mostu, građani još u šoku

Kliks
Tiha noć u Sanskom Mostu, građani još u šoku

SANSKI MOST - Građani Sanskog Mosta su u šoku i nevjerici zbog trostrukog ubistva koje se dogodilo u Gimnaziji u centru grada. U gradu vlada tišina, na ulicama rijetko koga možete sresti, a žuta traka oko škole još dugo će stajati.

U jutarnjim satima u Srednjoškolskom centru, u Gimnaziji u Sanskom Mostu Mehemed Vukalić izvršio je ubistvo direktora škole Nijaza Halilovića, profesorice engleskog jezika Gordane Midžan i školske sekretarice Nisvete Kljunić.

O tome kako je to jutros izgledalo, ispričao nam je jedan od uposlenika ugostiteljskog objekta koji se nalazi u neposrednoj blizini škole, Selim Kamber.

- Jutros smo čuli neke zvukove iz škole, mislili smo da se nešto radi unutra. Nedugo nakon toga, došla su dva policijska službenika i rekli nam da uđemo u objekat i da ne izlazimo, i to smo uradili. Kasnije smo vidjeli šta se zaista dogodilo. Ovo je šok, teško je povjerovati da se nešto ovako dogodilo u Sanskom Mostu, kazao je Kamber, dodavši da je poznavao sve učesnike današnjeg događaja.

U šoku su i uposlenici benzinske pumpe koji su svakog dana sretali učesnike današnjeg događaja. Ističu da je bilo teško povjerovati da se nešto ovako desi i da još ne mogu vjerovati šta se dogodilo.

Policijski službenici danas su oko 16 sati završili uviđaj u školi, a pogrebno društvo je odvezlo tijela ubijenih te će najvjerovatnije biti naložena njihova obdukcija.

U međuvremenu, policija je pregledala i putničko motorno vozilo "Opel" koje je bilo ograđeno trakom, a pregledu su prisustvovali i članovi porodice koji su pod pratnjom specijalne jedinice došli ispred škole.

Za sada još nije poznato da li će u Sanskom Mostu biti proglašen dan žalosti, a termin dženaze i sahrane ubijenih biće poznat naknadno.

Takođe, zbog ovog događaja, izgledno je da će biti prolongiran i početak školske godine, piše Kliks.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana