Teške riječi na sastanku u Konjicu, Dodik poručio Helezu da ne prijeti

GS
Teške riječi na sastanku u Konjicu, Dodik poručio Helezu da ne prijeti

KONjIC - Na sastanku predstavnika stranaka koje čine vlast na nivou BiH, koji se održava u Konjicu, pale su teške riječi, javljaju mediji u FBiH.

Prema njihovim saznanjima, predsjednik Republike Srpske i lider SNSD MIlorad Dodik poručio je Zukanu Helezu da se uzdrži od prijetnji, nakon čega ga je ministar odbrane u Savjetu ministara BiH nazvao majmunom.

Ni Dodik mu nije ostao dužan, pa su uslijedile psovke, a Dodik je potom pozvao na smirivanje tenzija i prisutnima poručio da nema potrebe plašiti narod.

Helez se, navode izvinio i rekao da to njemu nije svojstveno, a onda se i Dodik izvinuo.

Na kraju su se smirile tenzije s obje strane.

Zukan Helez saopštio je juče da se posljednjim odlukama Narodne skupštine Republike Srpske „vrši direktan udar na Ustav BiH i Dejtonski mirovni sporazum“.

Skupština je usvojila republički Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH na teritoriji Srpske, na šta je Helez poručio da “kao odgovoran čovjek, kao neko ko voli i živi ovu zemlju, i na kraju kao ministar odbrane države BiH“, uvjerava da neće „ostati nijemi na secesionistička divljanja manjeg bh. entiteta predvođena njegovim predsjednikom“.

Naveo je da postoje dva plana za rješenje sadašnje situacije.

O odlukama NSRS po pitanju nelegalnog djelovanja Ustavnog suda BiH, Dodik danas u Konjicu upoznaje i lidere stranaka koje čine vlast na nivou BiH.

Poručuje da Republika Srpska neće stati na ovome i odluke Ustavnog suda BiH u Republici Srpskoj neće se primjenjivati sve dok Parlamentarna skupština BiH ne donese Zakon o Ustavnom sudu BiH.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana