Talas nasilja u Mostaru, napadnut i trinaestogodišnjak

GS
Talas nasilja u Mostaru, napadnut i trinaestogodišnjak

MOSTAR - U Malom Polju kod Blagaja, južno od Mostara grupa za sada nepoznatih osoba fizički je nasrnula na trinaestogodišnjaka koji je na sebi imao majicu sa obilježjima Fudbalskog kluba "Velež", saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

- Incident se dogodio sinoć, oko 22.30 časova u Policijsku stanicu Mostar Jug obratio se R.E. /13/ i prijavio da ga je u blizini restorana `Laks` u Malom Polju fizički napalo pet-šest nepoznatih lica, te mu skinuli majicu `Red armi` i udaljili se u pravcu Sportsko-rekreativnog centra Bunica - navedeno je u saopštenju.

Istraga u vezi ovog slučaja u toku, a javnost još nije obaviještena o tome je li riješen incident koji se ranije dogodio u Opinama kada su sredinom avgusta u parku u mostarskom prigradskom naselju Opine nepoznate osobe fizički napali i povrijedili tri osobe, među kojima je bilo jedno dijete.

Prošle sedmice su napadnuta i djeca u prigradskom naselju Baćevići u kojem žive srpski povratnici.

U Baćevićima je više nepoznatih osoba napalo djecu, a prethodno je igralište i naselje oblijepljeno je fašističkim znakovima, a mještani su svjedočili da se ranije kroz naselje čula i rafalna paljba.

Zbog navedenog danas u Baćevićima boravi ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Sevlid Hurtić, a posjetu tom naselju za poslijepodnevne časove najavio je i ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić, javlja SRNA.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana