Tadić: Šta se desilo da "četnici sa brda" postanu "drage komšije"?

Srna
Foto: GS

Pravnik Ognjen Tadić istakao je da su stanovnici federalnog Sarajeva tri decenije opisivali svoje komšije iz Istočnog Sarajeva kao "četnike sa brda", te upitao šta se sada desilo pa su ih zavoljeli i brine ih što je predsjednik Srpske Milorad Dodik protiv da sjedište dijela Suda BiH u Istočnom Sarajevu.

"Srbi iz Istočnog Sarajeva su `četnici sa brda` koji su `u opsadi držali grad`. Tako tri decenije stanovnici federalnog Sarajeva opisuju svoje komšije. Šta se sada desilo, pa su zavoljeli svoje komšije u Istočnom Sarajevu i brine ih što je Dodik protiv sjedište dijela Suda BiH u Istočnom Sarajveu?!", napisao je Tadić na "Iksu".

Mediji u FBiH pišu da "Srbi u Istočnom Sarajevu iz vizure Dodika i SNSD-a služe za dizanje tenzije, ali da ipak nisu dovoljno dobri za sjedište institucija BiH".

Dodik je juče rekao da sjedište apelacionog odjeljenja Suda BiH treba da bude u Banjaluci, a ne u Istočnom Sarajevu, jer je činjenica da su sudije tog suda pod direktnim uticajem nekoliko stranih ambasada u Sarajevu.

Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a, rekao je da je prvobitno bilo određeno da sjedište tog suda bude u Mostaru, te dodao da nije u redu da i jedan i drugi nivo budu u Federaciji BiH.

On je naveo da su partneri u vlasti na zajedničkom nivou pristali da sjedište apelacionog suda bude u Republici Srpskoj i odmah predložili Istočno Sarajevo.

"Na ovaj način pokušavaju da nama u Srpskoj naprave lažni razdor. Nismo za Istočno Sarajevo, jer su sve te sudije pod uticajem federalnog Sarajeva i stranih ambasada", rekao je Dodik. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana