Tadić: Spremni su i svoju kuće da zapale samo da gori kuća Republike Srpske

Srna
Tadić: Spremni su i svoju kuće da zapale samo da gori kuća Republike Srpske

ISTOČNO SARAJEVO - Pravnik Ognjen Tadić rekao je da odluke krnjeg Ustavnog suda BiH o neustavnosti odluke Vlade Srpske o prodaji nepokretnosti na Jahorini i Vlade FBiH o promjeni namjene šumskog zemljišta, pokazuju da su politički faktori iz FBiH spremni i svoju kuću da zapale samo da gori kuća Republike Srpske.

“Predmetne odluke nisu sporne samo sa stanovišta nepoštovanja Dejtonskog mirovnog sporazuma i ometanja entiteta u korišćenju njihove imovine, nego vrlo jasno pokazuju da su politički faktori iz FBiH, koji imaju ratne ciljeve iz vremena kada je jedan od sudija bio vršilac dužnosti predsjednika SDA, spremni i svoju kuću da zapale, samo da gori kuća Republike Srpske”, rekao je Tadić.

On je istakao da je to jedino objašnjenje da je, uprkos tome što su imali dogovore sa strancima, donijeli odluke koje te dogovore suspenduju.

Krnji Ustavni sud BiH utvrdio je da odluka Vlade FBiH o promjeni namjene šumskog zemljišta i njegovom privremenom korištenju u druge namjene nije u skladu s Ustavom BiH, a do istog zaključka je došao i kada je riječ o prodaji nekretnina na Jahorini u Republici Srpskoj, navodeći da je riječ o “državnoj imovini”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana