Tadić: Optužnica Durakoviću poslužiće za pranje biografije

Srna
Foto: G.S.

ISTOČNO SARAJEVO - Pravnik Ognjen Tadić rekao je da od optužnice protiv Ramiza Durakovića za sada ne očekuje ništa drugo nego da na kraju opere njegovu biografiju, a u međuvremenu da posluži kao povod za radikalizaciju politike u toku predstojeće predizborne kampanje.

 „Kada je Sud BiH zbog ratnih zločina nad civilima u Kalinoviku, usljed kojih su u blizini škole stradala djeca sudio čovjeku istog imena i veoma sličnog prezimena tj. Ramizu Drekoviću, tada je otprilike rečeno da on jeste komandovao, pa i naređivao granatiranje, ali da nije izvan svake sumnje da je naredio granatiranje civilnih objekata“, pojasnio je Tadić u izjavi Srni.

Tadić je dodao da je u obrazloženju samo nedostajalo da napišu rečenicu „ko vam je kriv što su vam učenici stradali od granata koje su pale pokraj škole“.

„E to je ta žpravdaž Suda BiH koja se daje srpskim žrtvama. Zbog toga ni od ove nove optužnice protiv Ramiza Durakovića imenjaka Ramiza Drekovića za sada ne očekujem ništa drugo nego da na kraju opere njegovu biografiju, a u međuvremenu posluži kao povod za radikalizaciju politike u toku predstojeće predizborne kampanje“, zaključio je Tadić.

Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv Ramiza Durakovića /63/, osumnjičenog za ratni zločin počinjen nad žrtvama srpske nacionalnosti na području Čajniča 1993. godine.

Duraković, koji je državljanin Srbije i Njemačke, optužen je da je kao komandant 43. brigade takozvane Armije BiH znao za počinjene zločine, a nije preduzeo neophodne i razumne mjere da kazni počinioce.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana