Tadić: Američke sankcije nemaju veze sa Danom Republike

SRNA
Tadić: Američke sankcije nemaju veze sa Danom Republike

SARAJEVO - Pravnik Ognjen Tadić izjavio je da američke sankcije za troje zvaničnika Srpske nemaju veze sa organizacijom proslave 9. januara - Dana Republike Srpske, iako je ta proslava iskorišćena kao povod.

"Jelena Baštinac, Srebrenka Golić i Branislav Okuka su prvi saradnici predsjednika Republike koji su imali značajnu ulogu u kreiranju političkih odnosa u kojima je došlo do saradnje unutar BiH koja je kao pozitivna klima prethodila odluci o otvaranju pregovora sa EU", rekao je Tadić za Srnu.

On je dodao da je to, izgleda, neoprostiv grijeh.

Kancelarija američkog Ministarstva finansija za kontrolu imovine stranaca uvela je sankcije generalnom sekretaru i savjetniku predsjednika Republike Srpske Jeleni Pajić Baštinac i Branislavu Okuki, te predsjedavajućoj Vijeća naroda Srpske Srebrenki Golić zbog, kako je navedeno, podrivanja Dejtonskog sporazuma.

Iz Ambasade SAD u BiH saopšteno je da su oni "doprinijeli nastojanjima pojedinca pod blokadom i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da podriva mir i stabilnost BiH organizacijom i provođenjem ceremonije obilježavanja Dana Republike Srpske - 9. januara". /

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana