Švercovao 11 migranata u „opelu“ pa sletio s puta bježeći od policije

Tanjug
Švercovao 11 migranata u „opelu“ pa sletio s puta bježeći od policije

SKOPLjE - Makedonska policija pokušala je danas da zaustavi sumnjivo vozilo na autoputu A1 od Negotina do Velesa, ali vozač, za koga se ispostavilo da je krijumčar izbjeglica, pokušao je da pobjegne i ubrzo izgubio kontrolu nad vozilom koje se prevrnulo, pri čemu su povrijeđene četiri osobe.

Iz MUP-a Sjeverne Makedonije je potvrđeno da je 20-ak minuta poslije ponoći patrola policije iz stanice Mihajlovo pokušala da zaustavi sumnjivo vozilo marke „opel“ kojim je, kako se ispostavilo upravljao krijumčar izbjeglica, prenosi portal Plusinfo.mk.

-Vozač J.Z. (27) iz Slupčana, opština Lipkovo, lišen je slobode jer je u vozilu prevozio 11 izbjeglica (troje iz Indije, pet iz Pakistana i troje iz Avganistana) - saopšteno je iz makedonskog MUP-a.

J.Z. i tri migranta sa tjelesnim povredama prevezeni su u Opštu bolnicu Veles gdje im je pružena lekarska pomoća, a potom je J.Z. lišen slobode i zadržan na daljem postupku u policijskoj stanici Veles.

- Izbjeglice su smještene u Privremeni tranzitni centar Vinojug. O događaju je obijavešten javni tužilac. Nakon što se predmet u potpunosti dokumentuje biće mu dostavljen odgovarajući podnesak - saopšteno je iz MUP-a Sjeverne Makedonije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana