Svečanu akademiju povodom 80. rođendana “Glasa” uveličale javne ličnosti i brojni čitaoci (FOTO)

M.V.
Svečana akademija
Foto: Velibor Tripić | Svečana akademija

BANjALUKA - Hej, stari moj, dobro se držiš, iako mnogo prošlo je. Već skoro vijek sigurno gaziš, a još si uvijek prozor u svijet. Sjeti se samo šta smo sve prošli, kad je zemlja krvarila, kad se tresla i stvarala...

Stihovi su ovo pjesme koju je premijerno izveo banjalučki kantautor Miroslav Miro Janjanin na svečanoj akademiji povodom 80 godina postojanja “Glasa Srpske”, a koju je napisao i komponovao specijalno za ovaj veliki jubilej.

Velika sala Banskog dvora – Kulturnog centra u Banjaluci, koju je krasila pozitivna atmosfera, bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, jer su se na svečanost odazvale brojni zvaničnici iz političkog, privrednog, kulturnog života Srpske, ali i vjerni čitaoci “Glasa”, zbog kojih je ovaj list i uspio da proslavi punih osam decenija.

Dio atmosfere i ko je sve bio na svečanosti pogledajte u FOTO GALERIJI.

 

Sve prisutne, ali i one pored malih ekrana, u početke nastajanja “Glas”, njegov razvojni put, današnji rad, ali i planove, upoznao je dokumentarni film. Manifestaciju je obogatio nastup etno-grupe “Trag”, ali i umjetnički dio programa poznatog glumca Gorana Jokića.

Govornici na akademiji ukazali su na značaj “Glasa”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana