Svadbu pretvorili u provokaciju: Dodik osudio ponašanje u Janji

GS
Svadbu pretvorili u provokaciju: Dodik osudio ponašanje u Janji

BIJELjINA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da svadba treba da bude veselje, a ne provokacija, osudivši takvo ponašanje bošnjačke svadbene kolone vozila u Janji.

Dodik je istakao da svi imaju pravo na svoje slobodno okupljanje, izražavanje, veselje, ali ako to podrazumijeva javne provokacije onda je za svaku osudu, gdje policija mora da uradi svoj posao, a tužilaštvo da bude veoma rigorozno u pogledu kažnjavanja.

- Ukoliko žele svadbu, onda je trebalo da vode računa o tome da je to veselje, a ne da je to provokacija. Osuđujem svaku vrstu nošenja bilo kakvih ratnih zastava i bilo kakve provokacije, rekao je Dodik novinarima u Bijeljini.

Dodik je naveo da bez obzira ko, bilo to Srbi ili Bošnjaci, nema pravo da provocira.

Udruženje veterana "Garda Panteri" pozvalo je danas gradonačelnika Bijeljine Ljubišu Petrovića da se izjasni o divljanju bošnjačke svadbene kolone vozila u Janji i vrijeđanju srpskog stanovništva.

Riječ je o tridesetak vozila koja su juče došla iz pravca federalne opštine Teočak i cijelim putem kroz Republiku Srpsku vrijeđala građane srpske nacionalnosti, pri čemu su koristili ratne zastave Armije BiH, a ispaljivani su hici iz gasnih pištolja u centru Janje, piše Info Bijeljina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana