Sutra odluka o novom tenderu, za štampanje glasačkih listića 250.000 KM više

Srna
Sutra odluka o novom tenderu, za štampanje glasačkih listića 250.000 KM više

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH usvojila je danas dopune Privremenog plana javnih nabavki za ovu godinu kojima se za 250.000 KM povećava iznos predviđen za štampanje i pakovanje glasačkih listića.

Odluku o novom tenderu CIK će donijeti na sutrašnjoj sjednici.

-Predviđeno je 1,6 miliona KM sa PDV-om za okvirni sporazum, odnosno zaključenje ugovora za provođenje lokalnih izbora u iznosu od 1,5 milion KM sa PDV-om. Provodiće se pregovarački postupak bez objave obavještenja. Nakon postupka će se zaključiti okvirni sporazum sa najpovoljnijim ponuđačem na period od dvije godine - rečeno je na sjednici CIK-a.

Predsjednik CIK-a BiH Irena Hadžiabdić podsjetila je da su na prvom tenderu 24 kompanije preuzele dokumentaciju, te da se za 28 dana, koliko je bio otvoren tender, niko nije javio i da je postupak poništen.

-Čekali smo pravosnažnost odluke o poništenju i to je danas. Sutra ide odluka o novom postupku javne nabavke. To će biti pregovarački postupak bez objave obavještenja koji omogućava da možda malo skratimo rok te nabavke, na nekoliko dana. Taj proces počinje sutra i podrazumijeva da ćemo ići u pregovarački postupak sa svima koji nam upute zahtjev, ne samo sa pojedinim kompanijama, ciljan - rekla je Hadžiabdićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana