Susreti u Beogradu: Zajedničko osnaživanje kulture

Srna
Susreti u Beogradu: Zajedničko osnaživanje kulture

BEOGRAD - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić, koja se danas u Beogradu sastala sa ministrima kulture Srbije Nikolom Selakovićem i prosvjete Slavicom Đukić Dejanović, ocijenila je da su ovi susreti izuzetno značajni i da očekuje da će oni osnažiti oblast kulture i obrazovanja Republici Srpskoj.

"Očekujemo da ćemo značajno dobiti na kvalitetu kada je u pitanju pokrivanje cjelokupnog kulturnog prostora u Republici Srpskoj", rekla je ona novinarima.

Stojičićeva je navela da očekuje da će sporazumi koji su danas u njenom i prisustvu Dejanovićeve potpisali direktori osnovnih škola koje nose naziv pjesnika Branka Radičevića iz Srbije i Republike Srpske rezultirati vrlo korisnom saradnjom.

"To je i put kako treba da djeluju i ostale škole sa istim nazivima", rekla je ona i dodala da su tema razgovora i nastavni planovi i programi i izdavaštvo.

"Jako sam zahvana i ministru kulture i ministru prosvjete Srbije. Sastanci su dobar uvod za ono što će da se desi na zajedničkim sjednicama vlada sutra“, rekla je Stojičićeva.

Đukić Dejanović je navela da su direktori škola koje nose ime Branko Radičević danas zajednički položili cvijeće na njegov spomenik,a da je namjera da zaživi literarni konkurs inspirisan djelom Branka Radičevića i da to bude tema susreta mladih sa jedne i sa druge strane Drine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana