Trebinjski vatrogasci ugasili dva požara

Srna
Trebinjski vatrogasci ugasili dva požara

TREBINjE - Trebinjski vatrogasci ugasili su danas poslije podne dva požara - šumski koji je izbio na području Draženske gore kod Trebinja i požar na kuhinjskom bojleru u stanu u naselju Polic, spriječivši tako da se proširi na cijeli stan, rekao je Srni komandir gradske Vatrogasne jedinice Zdravko Kašiković.

Kašiković je naveo da je šumski požar izbio u nepristupačnom dijelu šire oblasti koja pripada budućoj slobodnoj zoni Trebinje, iza Grada Sunca i da je to prvi požar u ovoj sezoni na području Trebinja.

Prema njegovim riječima, taj požar je vjerovatno izazvan ljudskom nepažnjom, zbog paljenja vatre na otvorenom, nakon čišćenja terena od rastinja.

Kašiković je rekao da su trebinjski vatrogasci neposredno nakon toga ugasili još jedan požar u stanu u Policama u kojem se zbog kvara električnih instalacija zapalio kuhinjski bojler.

"Mali bojler u kuhinji se zapalio u tom stanu. Samo što smo završili gašenje šumskog požara pravo smo produžili tamo i u posljednjem trenutku smo ugasili požar na bojleru i spriječili da se proširi na kuhinju i na ostatak stana", rekao je Kašiković i pohvalio trebinjske vatrogasce za uspješan i naporan rad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana