Suljagić prijavio Fejzića da mu prijeti smrću

GS
Suljagić prijavio Fejzića da mu prijeti smrću

SARAJEVO - Direktor Memorijalnog centra Potočari Emir Suljagić, koji je štićena osoba, prijavio je predsjednika Upravnog odbora i člana Komisije  za izbor/imenovanje direktora tog centra Hamdiju Fejzića da mu je prijetio smrću.

Fejzić je i jedan od tri kandidata za načelnika Opštine Srebrenice na lokalnim izborima, koji će u BiH biti održani u oktobru ove godine.

Fejzić je, prema navodima iz službene zabilješke Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Suljagića vrijeđao, psovao i zaprijetio rečima: “Gdje se nalaziš sada, da dođem da te odradim”.

Prema službenoj bilješci, Fejzić je Suljagiću prijetio u dva navrata 8. aprila i 31. maja.

Suljagić je prijavio da je 8. aprila imao telefonski razgovor sa Mirnesom Zahirovićem, zaposlenim u MC Srebrenica, članom Konkursne komisije za izbor/imenovanja direktora Centra te članovima UO Mirsadom Bajrovićem, Salihom Đuderijom i predsjednikom UO Hamdijom Fejzićem, koji su ujedno i članovi te komisije. Tokom telefonskog razgovora, navodi se u zabilješci, došlo je do rasprave i verbalnog sukoba između Suljagića i Hamdije Fejzića. Suljagić je prijavio i da Fejzić nosi vatreno oružje te da je sklon verbalnim i fizičkim okršajima, prenijela je sarajevska N1 tv.

U jednoj od prijava se navodi da je Suljagić u konkursnoj proceduri za direktora MC Srebrenica i da je izložen velikom medijskom pritisku određene grupe građana bliskih Fejziću, a iz DKPT konstatuju da Fejzić, s obzirom na to da je obavljao funkciju zamjenika načelnika opštine Srebrenice do novembra 2023. godine, ima veliki broj pristalica koje mogu biti prijetnja po sigurnost Suljagića.

Inače, u jučerašnjoj javnoj polemici između kandidata za načelnika Opštine Srebrenica Fejzića i Muhameda Avdića, kritikama se pridružio i Emir Suljagić, koji je za Fejzića na društvenoj mreži Iks, između ostalog, napisao da je “najveća štetočina koja je - sa Alijom Tabakovićem - pogodila Srebrenicu”.

-Kako u ratu, tako i poslije rata. Do njegove kandidature mislio sam da se i ovaj put prijavim za glasanje na izborima za Srebrenicu. Ali ne pada mi na um da dajem svoj glas ili legitimitet potpunom podjarmljivanju Bošnjaka u Srebrenici. Nota bene, jedini sam vodio uspješnu kampanju za načelnika Srebrenice po sadašnjim pravilima i veoma dobro znam o čemu govorim - napisao je Suljagić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana