Suljagić Delegaciji EU poručio da će „pakleno platiti“ za odlazak u Bratunac

GS
Suljagić Delegaciji EU poručio da će „pakleno platiti“ za odlazak u Bratunac

BANjALUKA - Direktor Memorijalnog centra u Potočarima Emir Suljagić poručio je Delegaciji EU u BiH da će "pakleno platiti" za to što su njihovi predstavnici danas na groblju u Bratuncu odali počast ubijenim Srbima iz Podrinja.

Suljagić je na mreži "Iks" napisao da je "šokiran, potpuno šokiran" time što je Delegacija EU iskazala poštovanje, kako on tvrdi, srpskim vojnicima.

Na ovakve poruke reagovao je predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić, koji je poručio da Emir Suljagić pokazuje bahatost jer vrijeđa i prijeti svima koji se poklone srpskim žrtvama, pokazujući da mrzi sve što je srpsko.

"Da li on misli da niko ne smije da se pokloni žrtvama poput braće Dimitrijević, Vladimiru Gajiću, sestrama Matić i mnogoj drugoj djeci, a ukupno ih je 72", upitao je Kojić.

Suljagića je pitao i zašto niko ne bi trebalo da se pokloni pred krstom za pokoj duše njegovog oca, a trebalo bi pred nišanom Emirovog oca?

"Tvoj je bio civil? E moj je bio vojnik i branio je svoju majku i oca, a gdje je tvoj poginuo? Zašto misliš da su kosti tvog oca vrednije od kosti mog oca?", pita Kojić.

Kojić je u izjavi Srni ocijenio da takvim nastupom Suljagić samo pokazuje nervozu, bahatost i bezobrazluk.

"Nakon što je zabranio ulazak u kompleks švedskoj ambasadorki sada ide i korak dalje i prijeti kako će neko zažaliti što je posjetio groblje ubijenim Srbima", rekao je Kojić.

Kojić je naglasio da porodice koje predstavlja javno pitaju Suljagića, šta je on umislio ko je!

Prema njegovim riječima, dosta je više Suljagićevog bezobrazluka, ali i onih koji mu dozvoljavaju da na ovaj način priča.

"Smeta ti zastava Boračke organizacije, ali ti ne smetaju sve one zastave koje su se vijorile Potočarima 11. jula, niti sve one uniforme... Nisu ni u Potočarima ukopani sve civili, prvo ne tvoj otac, a o drugima ćemo uskoro", poručio je Kojić.

On je napomenuo da porodice srpskih žrtava imaju zamjerku zašto ti isti ambasadori koji su danas bili u Bratuncu nisu došli 6. jula i tako pokazali da istinski poštuju sve žrtve.

"Zašto bježe od susreta sa nama, a nije im problem da odu u Potočare? Možda i mi treba da prijetimo i pričamo kao Suljagić da bi nas čuli?", istakao je Kojić.

On je rekao da su mogli i danas sjesti sa porodicama zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila da im objasne gdje i kako su ubijeni svi oni ljudi čije su fotografije vidjeli kraj puta kada su išli u Potočare.

Iz Delegacije EU saopštili su da je njihov otpravnik poslova Adebayo Babajide u Bratuncu odao počast nevino ubijenim civilima. “Otpravnik poslova u EU u BiH Adebayo Babajide i diplomate iz  država članica u BiH otputovali su danas u Bratunac i sastali se s gradonačelnikom Prodanovićem kako bi se upoznali sa situacijom u opštini, uključujući aktivnosti izgradnje povjerenja među zajednicama. Takođe su odali počast nevino ubijenim civilima na tom području od 1992.-95. Empatija i poštovanje prema svim nevinim civilnim žrtvama, kao i prihvaćanje istorijski i sudski utvrđenih činjenica ključni su za stvaranje okruženja pogodnog za pomirenje”, naveli su iz Delegacije EU u objavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana