Šulić: Znak slabosti američkih zvaničnika

SRNA
Šulić: Znak slabosti američkih zvaničnika

Uvođenje novih sankcija saradnicima predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika znak je slabosti zvaničnika SAD, koji klasičnim zaplašivanjem pokušavaju oslabiti politički Dodikov uticaj, izjavio je član Glavnog odbora SNSD-a Denis Šulić.

"Na njihovu žalost, ni Pajić Baštinac, ni Okuka, ni Golićeva, koje jako dobro poznajem i sa kojima sarađujem godinama, ne spadaju u grupu ljudi koje je lako zaplašiti i kod kojih se na ovaj način može uticati na njihove stavove", poručio je Šulić, koji je i ministar trgovine i turizma Republike Srpske.

On smatra da su nove sankcije samo još jedan pucanj u prazno američke administracije, kojom ne čine ništa drugo nego samo pokazuju svoju nemoć i neskrivenu opsesiju Republikom Srpskom, te mržnju, kako prema Srpskoj, tako i prema predsjedniku Dodiku lično.

Kancelarija američkog Ministarstva finansija za kontrolu imovine stranaca uvela je sankcije generalnom sekretaru i savjetniku predsjednika Republike Srpske Jeleni Pajić Baštinac i Branislavu Okuki, te predsjedavajućoj Vijeća naroda Srpske Srebrenki Golić zbog, kako je navedeno, podrivanja Dejtonskog sporazuma.

Iz Ambasade SAD u BiH saopšteno je da su oni "doprinijeli nastojanjima pojedinca pod blokadom i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da podriva mir i stabilnost BiH organizacijom i sprovođenjem ceremonije obilježavanja Dana Republike Srpske - 9. januara".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana