Šulić: Važna saradnja i jedinstvo u prevazilaženju predstojećih izazova

Srna
Šulić: Važna saradnja i jedinstvo u prevazilaženju predstojećih izazova

BANjALUKA - Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić ocijenio je da su posljednji sastanci rukovodstava Srpske i Srbije pokazali srpsko jedinstvo i da je važno da vlasti što više sarađuju i budu jedinstvene u smislu izazova koji ih očekuju u narednom periodu.

Šulić je rekao da će politika koju vode predsjednik Srpske Milorad Dodik, Vlada Srpske i SNSD-a uvijek biti usmjerena ka tome da čuva leđa Srbiji kada je riječ o otvorenim pitanjima koja ima ta zemlja.

"Uvijek ćemo biti brana i kontrateža svima koji žele napadati Srbiju. Naravno, značajna je i uloga Srbije u svemu što Srpska i njeno rukovodstvo rade, a to je očuvanje dejtonske strukture BiH, institucija i nadležnosti Srpske", rekao je Šulić, koji je i član Glavnog odbora SNSD-a.

On je izrazio zahvalnost što su u lokalnim zajednicama u Srpskoj, pa i mjestima u Federaciji BiH sa većinskim srpskih stanovništvom, urađeni brojni značajni projekti koje je finansijski podržala Srbija.

"Važno je da imamo podršku Srbije, ali siguran sam da je i Srbiji važno da ima podršku rukovodstva Srpske za sve probleme i političke izazove koje je očekuju", ponovio je Šulić.

On je naglasio da se BiH što prije treba priključiti inicijativi "Otvoreni Balkan", jer je to dobro i pozitivno za sve privredne subjekte i građane u BiH.

Šulić je istakao da su u vezi s tim štetne opstrukcije političkog Sarajeva.

On je rekao da Srpska turistički u prvih šest mjeseci ima odlične pokazatelje, kao i rast broja dolazaka i noćenja turista.

"Raduje ogroman rast dolazaka stranih turista koji su prepoznali Srpsku kao dobru ljetnu destinaciju", rekao je Šulić za ATV.

On je dodao da u Srpsku u ovoj godini rado dolaze i ruski i američki turisti, što pokazuje da je Republika otvorena, te prepoznata i na Istoku i na Zapadu kao mjesto dobrih domaćina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana