Sud izdao naredbu za dovođenje Stanivukovića na suđenje Lukaču

GS
Sud izdao naredbu za dovođenje Stanivukovića na suđenje Lukaču

BANjALUKA - Osnovni sud u Banjaluci izdao je naredbu za dovođenje gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića i ujedno svjedoka oštećenog na suđenju bivšem ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču.

Stanivuković se mora pojaviti na sljedećem ročištu u februaru ove godine ili će ga u protivnom privesti Sudska policija, piše Srpskainfo.

Punomoćnik Stanivukovića je na početku suđenja donio opravdanje o obavezama zbog kojih oštećeni nije mogao biti u sudnici, ali to nije bilo dovoljno.

Prema navodima iz optužnice, bivši ministar unutrašnjih poslova je u decembru 2019. godine za vrijeme Devete posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske vrijeđao Stanivukovića, tada poslanika, a zatim mu opalio šamar.

Prema navodima iz optužnice u toku sjednice Lukač je Stanivukoviću uputio ozbiljnu prijetnju da će mu nanijeti zlo, na način da mu se prijetećim tonom obratio riječima: “I nemoj nikad više to da uradiš prema meni, ne znam prema drugima kako, inače ćeš završiti kao što su i one zastavice završile ovdje danas” što je kod oštećenog izazvalo osjećaj ugroženosti i straha za sopstvenim životom.

Lukač je negirao krivicu u septembru 2021. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana