Stvari ćemo nadoknaditi, strahujemo za bezbjednost djece: Ispovijest opljačkanih Srba na Kosovu FOTO/VIDEO

GS
Pljačka
Foto: Kosovo onlajn | Pljačka

PRIŠTINA - U Donjoj Brnjici, nadomak Prištine na Kosovu i Metohiji, sinoć je opljačana porodica Aleksandra Milanovića, a kako je Milanović rekao za Kosovo onlajn, osim njegove, opljačkano je još nekoliko srpskih porodica.

Milanović kaže da se pljačka desila sinoć, oko 21.30 sati.

- U dvorištu imamo dve kuće, i dok smo bili svi u kući gde mi živi otac, koji je šlogiran, majka je izašla na trenutak jer je čula zvuke, i otišla je u kuću koja je opljačkana. Otvorila je vrata i imala je šta da vidi. Sve je bilo razbacano, uništeno. Odneli su novac, nakit - priča uznemireno Milanović.

Milanović ističe da će materjalni gubitak kako-tako da se nadoknadi, ali da najviše brine za bezbjednost svoje djece.

Dodaje da je porodica odmah pozvala policiju, koja je izvršila uviđaj.

- Stvari će se oprati, kupiće se nameštaj, ali pomisao da je neko bio u našoj kući, da će možda opet doći, da je bio naoružan... Šta bi se desilo da smo bili u toj kući, da su deca bila tu, nije nimalo prijatno, ne znam kako ćemo noćas prespavati - kaže Milanović.

 

Iste večeri opljačkana je i porodična kuća starice Dušanke Milićević. Tokom pljački, počinioci su izvršili premetačine kuće, razbili prozor i odneli vredne stvari.

- Jutros kada sam ustala nisam odmah otišla u susednu kuću. Nešto kasnije sam videla hodnička vrata širom otvorena, u sobama su stvari bile razbacane, nisam imala gde da uđem. Dobro se nisam onesvestila. Sin mi nije bio tu, na poslu je u Obrenovcu. Ja više ovde sama da sedim ne smem, ja sam stara - priča za Kosovo onlajn uznemireno Dušanka Milićević.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana