Studentkinja ispitana u Sudu BiH zbog umiješanosti u ubistvo Ranka Eskobara

J.Sa.
Studentkinja ispitana u Sudu BiH zbog umiješanosti u ubistvo Ranka Eskobara

SARAJEVO – Studentkinja Azra Šabanović (22) iz Brčkog koja je uhapšena u utorak zbog sumnje da je umiješana u ubistvo Ranka Radoševića Eskobara u Beogradu, danas je ispitana u Sudu BiH kako bi se izjasnila o navodima iz potjernice Interpola iz Srbije koja traži njeno izručenje.

Šabanović je uhapšena u studentskom domu u Sarajevu  na osnovu potjernice koju je za njom raspisala Srbija.

Advokat Damir Kočo koji zastupa osumnjičenu, na saslušanju rekao je da je ona primjerno dijete i da nema veze sa događajem.

- Azra Šabanović je dijete koje nema nikakve veze sa događajem koji joj se stavlja na teret. Ona nije osuđivana, izvanredna je studentica i nema nikakvog razloga da se krije. Ovdje se radi o klasičnoj zabludi - rekao je advokat Kočo.

Sudija za prethodni postupak Sena Uzunović predločila je osumnjičenoj njena prava o postupku nakon hapšenja.

Uzunovi je osumnjičenoj Azri Šabanović rekla da je potjernica za njom raspisana zbog sumnje da je počinila krivična djela pomoć i podsticanje na krivično djelo ubistvo za koje se može izreći kazna zatvora maksimalno 40 godina.

Na upit da li joj je to poznato, Šabanović je rekla:"Da, sada jeste", a na upit sudije da li je bila u Beogradu krajem februara, osumnjičena je rekla:"7. marta sam se vratila u BiH".

- Ovdje se radi o šturom činjeničnom opisu koji se odnosi na moju lijenticu. Predlažem Sudu da se ona pusti na slobodu uz mjere zabrane, kućni pritvor ili da joj se stavi nanogica, jer ona nema namjeru da bježi bilo gdje. Smatram da nema potrebe za zadržavanjem. Ona nije ni znala da je osumnjičena niti da ima potjernica za njom – rekao je advokat Kočo.

Osim Šabanović, u Beogradu je uhapšena i jedna maljoletnica (17), a sumnja se da su radile po nalogu pripadnika kavačkog klana.

Prema pisanju srpskih medija, njih dvije su, zajedno s Markom Pjanovićem iz Brčkog koji je uhapšen u sriedju uveče, a koji je umiješan u ubistvo Eskobara, namamile Radoševića na sastanak na koji su umjesto njih došle ubice, zbog čega su uhapšeni Stefan Z. (28) i Luka V. (26) kao direktni izvršioci.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana