Struja se postepeno vraća u region, Vučić sazvao sastanak energetskog sektora

GS
Struja se postepeno vraća u region, Vučić sazvao sastanak energetskog sektora

Struja se, nakon masovnog prekida, postepeno vraća u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Albaniji. U Elektromreži Srbije (EMS) za RTS kažu da je situacija sa dalekovodima u Srbiji stabilna.

Predsjednik Aleksandar Vučić pozvao je ministarku energetike Dubravku Đedović Handanović da u Srbiji obezbijedi da nema prekida u snabdijevanju strujom i pozvao ljude iz svih sektora sistema za energetsku bezbjednost – EPS, EMS i druge, da njihovi radnici ne idu kućama već da svi budu angažovani na obezbjeđivanju energije “jer Srbija mora da ima energiju sve vrijeme“.

Vučić je pozvao ljude iz energetskog sektora da dođu na sastanak u popodnevnim satima zajedno sa ministarkom Đedović Handanović.

Hrvatski ministar privrede: Mogući uzrok povećana potrošnja struje zbog visokih temperatura

Povodom nestanka struje širom zemlje, hrvatski ministar privrede Ante Šušnjar kaže da se utvrđuje uzrok, te da su dežurne ekipe na terenu, kao i da se nada da će svi građani u kratkom roku dobiti električnu energiju.

"Zvanično se uzrok ne zna. Može biti zbog visokih temperatura, velike potrošnje", naveo je Šušnjar.

Danko Blažević iz hrvatske elektroprivrede naveo je da prema preliminarnim informacijama, ispao dalekovod između Grčke i Albanije, što je dovelo do poremećaja tokova.

"To nije zvanično, to su zasad preliminarne informacije", rekao je Blažević.

Postepeno se vraća struja i širom Crne Gore, dio Podgorice dobio je struju nakon sat vremena, javlja RTCG.

Crnogorski ministar energetike i rudarstva Saša Mujović izjavio je da je riječ o regionalnom kvaru zbog opterećenja sistema.

"Radi se na tome da se situacija normalizuje i da se obavi restauracija sistema", naveo je Mujović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana