Štrajk radnika "Komunalca" u Bijeljini

Srna
Štrajk radnika "Komunalca" u Bijeljini

BIJELjINA - Radnici bijeljinskog "Komunalca" jutros su stupili u štrajk jer su nezadovoljni uslovima u kojima rade, rekao je Srni član štrajkačkog odbora Sindikata ovog preduzeća Danijel Filipović.

Filipović je rekao da je u prethodnih 10 dana održan samo jedan sastanak sa Upravom na kojem nisu ponuđeni konkretni prijedlozi za ispunjenje četiri zahtjeva radnika.

On je naveo da su zahtjevi povećanje neto plate za 10 odsto svim radnicima koji imaju platu do 950 KM i poboljšanje uslova rada, odnosno obnova mehanizacije, komunalnih vozila, zatim potpisivanje kolektivnog ugovora za zaposlene, za šta pregovori traju godinu dana, potom zabrana daljeg zapošljavanja administrativnog osoblja, kao i striktno poštovanje odluke o prikupljanju i odvozu, te deponovanju komunalnog otpada.

"Štrajk se održava prema Zakonu i radi se 80 odsto radnog vremena. Jutros je štrajk trajao sat i po. Mi smo i dalje otvoreni za razgovore sa Upravom, a ukoliko se ne nađe rješenje, od sljedećeg ponedjeljka smo obavezni da minimalno radimo 60 odsto radnog vremena. Nastavljamo do ispunjenja naših zahtjeva", rekao je Filipović i pozvao sve nadležne da se aktivno uključe u rješavanje ovog problema.

On je dodao da se radnici izvinjavaju svim korisnicima i da će dati sve od sebe da i tokom štrajka ispunjavaju obaveze prema građanima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana