Stojičić: Sajam knjiga prilika za učenike da upoznaju bogatstvo književnosti

Srna
Stojičić: Sajam knjiga prilika za učenike da upoznaju bogatstvo književnosti

BANjALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić istakla je da je predstojeći 29. Međunarodni sajam knjige "Banjaluka 2024", koji se održava u organizaciji "Glasa Srpske", izvanredna prilika za sve učenike da se upoznaju s bogatim svijetom književnosti i kulture, jer će na taj način obogatiti svoje znanje i proširiti vidike.

Stojičićeva je pozvala učenike da sa svojim nastavnicima posjete ovogodišnji Sajam koji će biti održan od utorka, 17. septembra, do ponedjeljka, 23. septembra u Sportskom centru "Borik" u Banjaluci.

"Posjeta sajmu knjiga je tradicionalna aktivnost koja je ranijih godina planirana u okviru godišnjih programa rada škola, te će škole koje su zainteresovane imati mogućnost i ove godine da organizuju učeničke posjete", rekla je Stojičićeva Srni.

Ona je napomenula da Sajam predstavlja jedan od najvažnijih kulturnih događaja u Srpskoj, koji uživa podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.
 
"Ministarstvo podržava organizovane posjete škola Sajmu, jer ovaj sajam nudi priliku svim posjetiocima, a posebno učenicima, da otkriju nova književna djela, upoznaju se sa domaćim i stranim piscima, te razviju ljubav prema čitanju i književnosti", rekla je Stojičićeva.

Iz Organizacionog odbora manifestacije ranije je saopšteno da će 29. Međunarodni sajam knjige biti održan od 17. do 23. septembra u Sportskom centru "Borik", te da je tema ovogodišnjeg sajma predstavljanje produkcije domaćih i inostranih izdavača, predstavljanje pisaca i prateći programi.

Iz Organizacionog odbora su napomenuli da je Sajam knjige u Banjaluci mjesto promocije novih izdanja, te mogućnost susreta sa izdavačima i poznatim književnicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana