Stojičić: Očekujem brzu reakciju nadležnih zbog događaja u Kneževu

Srna
Foto: Ilustracija

BANJALUKA - Resorno ministarstvo najoštrije osuđuje sve pojave neprimjerenog ponašanja u vaspitno-obrazovnim ustanovama, te očekuje brzu intervenciju svih nadležnih organa u vezi sa slučajem u Kneževu, rekla je ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić.

Stojičićeva je, reagujući na vijest da je profesor škole iz Kneževa osumnjičen da je izvršio obljubu učenice, napomenula da Ministarstvo prosvjete i kulture zastupa stav nulte tolerancije na ovakve pojave, saopšteno je iz Ministarstva.

“Događaj u Kneževu koji me je istinski potresao je nešto što predstavlja najstrašniju manifestaciju neprimjerenog odnosa prema djeci i omladini. Očekujem i insistiram na brzoj intervenciji svih nadležnih organa, kako bi se utvrdile sve činjenice i kako bi sistem reagovao na odgovarajući način”, rekla je Stojičićeva.

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je određivanje pritvora licu čiji su inicijali M.Z. (57) iz Kneževa osumnjičenom za polnu zloupotrebu šesnaestogodišnjakinje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana