Stojanović: Političko suđenje Dodiku i Lukiću u zatrovanoj političkoj atmosferi

Srna
Stojanović: Političko suđenje Dodiku i Lukiću u zatrovanoj političkoj atmosferi

Političko suđenje u zatrovanoj političkoj atmosferi, ocjena je advokata Miodrag Stojanović za nastavak procesa u Sudu BiH protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika" Srpske Miloša Lukića u kojem očekuje ponovno spajanje ovih predmeta.

Stojanović je izjavio Srni da političke tenzije oko ovog procesa nisu splasnule i da su to problemi koji će pratiti cijelo suđenje.

"Komentari u javnosti i dalje su toliko diverzentni, kontradiktorni i toliko je zatrovana politička atmosfera da ne mislim da su išta tenzije u tom smislu pale, ali mi se čini da je malo pala tenzija suda da počne suđenje, što zaključujem samo na osnovu činjenice da su prvi put napravili malo duži rok od održavanja pretresa do zakazivanja sljedećeg pretresa u martu", rekao je Stojanović.

To je sada uobičajena dinamika, naveo je advokat, ističući da je do sada to bilo po svaku cijenu, "dajte, dajte, dajte, samo da krene pretres".

"Više niko nema dileme da li je ovo političko suđenje - jeste političko suđenje, zato što se sudi za djelo koje je nametnuto od političke ličnosti, što je sporno pitanje je li ta politička ličnost imenovana na način kako treba, da li može nametati zakone, da li se može suditi po takvom nametnutom zakonu i suštinski, ključno, ne pitanje sankcije prema predsjedniku Republike, nego pitanje da li će mu se izreći mjera zabrane obavljanja dužnosti", rekao je Stojanović.

Ako je to cilj, a kaže boji se da jeste, onda se cijeli proces može samo nazvati političkim suđenjem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana