Stoilković: Srpski narod ne prihvata diktate i ucjene

Srna
Stoilković: Srpski narod ne prihvata diktate i ucjene

BANjALUKA - Predsjednik Demokratske partije Srba u Sjevernoj Makedoniji Ivan Stoilković ocijenio je da optužnica koju je Tužilaštvo BiH podiglo protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Srpske Miloša Lukića predstavlja pokušaj da se disciplinuju oni koji ne rade u skladu sa američkom politikom.

Stoilković je istakao da su stvari jednostavne i da se američka milost dobija ukoliko se prihvati njena politika.

-Srpski narod ne prihvata diktate i ucjene. Snaga Republike Srpske jeste u simbiozi naroda i vlasti i tako treba nastaviti - naglasio je Stoilković, koji je i poslanik u Sobranju Sjeverne Makedonije.

On je za RTRS rekao da samo treba raditi u interesu sopstvenog naroda koji će onda pružiti svoju podršku.

-Treba nastaviti raditi kao do sada, a možda i bolje, kako bi građani osjetili taj napor državnih, odnosno republičkih vlasti za poboljšanje njihovog položaja", dodao je Stoilković.

Prema njegovim riječima, saradnja sa Republikom Srpskom je dobra, javna i transparetna.

Stoilković je podsjetio da Demokratska partija Srba u Sjevernoj Makedoniji ima potpisano nekoliko sporazuma sa SNSD-om i Ujedinjenom Srpskom i dodao da se ta saradnja odvija veoma uspješno.

-Što se tiče tretmana Republike Srpske, odnosno Banjaluke kada su pripadnici srpskog naroda van Srbije u pitanju, pogotovo pričam o pripadnicima srpskog naroda u Severnoj Makedoniji, mi Srpsku doživljavamo kao našu drugu maticu, a Banjaluka kao naš drugi glavni grad -  zaključio je Stoilković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana