Stevanović: Neodmjerene i neodgovorne izjave bošnjačkog člana Predsjedništva

Srna
Stevanović: Neodmjerene i neodgovorne izjave bošnjačkog člana Predsjedništva

BANjALUKA- Šef Kluba poslanika DEMOS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Spomenka Stevanović smatra neodmjerenim i neodgovornim izjave bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića, koji je osudio izjavu predsjednika Republike Srpske datu povodom najave preleta američkih bombardera iznad BiH.

Stevanovićeva je rekla da je najveći krivac za derogiranje Dejtonskog sporazuma dio međunarodne zajednice koji daju podršku samo jednoj strani u BiH, prvenstveno bošnjačkoj.

"To je razlog stalne političke nestabilnosti", istakla je Stevanovićeva i dodala da je funkcionisanje BiH moguće samo vraćanjem u okvire Dejtonskog sporazuma.

Ona je naglasila da sve dok u BiH postoje OHR, strane sudije u Ustavnom sudu, BiH ne može da govori o samsotalnoj spoljnoj i unutrašnjoj politici, političkoj stabilnosti, integritetu.

"O tome mogu najmanje da govore bošnjački političari koji doprinose ovakvoj siutaciji", navela je Stevanovićeva.

Bećirović je izjavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o preletima američkih bombardera iznad BiH nazvao "tendencioznim i zlonamjernim", navodeći da su "SAD dokazani prijatelj BiH" i da u kontinuitetu pružaj podršku stabilnosti, sigurnosti i ekonomskom napretku BiH. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana