Stevandić: Zakon o zastavi, grbu i himni čeka prvu redovnu sjednicu

Srna
Stevandić: Zakon o zastavi, grbu i himni čeka prvu redovnu sjednicu

BANjALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da je, nakon javnih rasprava o Nacrtu zakona o dopuni Zakona o upotrebi zastave, grba i himne, ovaj akt spreman i čeka prvu redovnu sjednicu parlamenta.

Stevandić je istakao da su sve procedure ispoštovane - nacrt, javne rasprave, demokratski i civilizacijski kodeksi, te da je sve transparentno i svima dostupno na uvid.

"Od danas je zakon spreman i čeka prvu redovnu sjednicu parlamenta, a ako nas natjeraju i posebnu. Nema odgađanja ili prolongiranja. To je istina. Tačka", naveo je Stevandić na društvenoj mreži "Iks".

Širom Republike Srpske sprovedeno je više javnih rasprava o Nacrtu zakona o dopuni Zakona o upotrebi zastave, grba i himne tokom kojih, kako je juče rekao Stevandić, nije bilo ozbiljnijih primjedaba i osporavanja pravnih rješenja, te etičkih principa.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je početkom jula ovaj nacrt, koji je, prema mnogima, doprinos sprovođenju u Narodnoj skupštini usvojene Deklaracije o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, kao i zaključaka u vezi s tim dokumentom sa Svesrpskog sabora održanog u Beogradu 8. juna.

Nacrt zakona o dopuni Zakona o upotrebi zastave, grba i himne i zaključak u vezi sa Nacrtom zakona o dopuni Zakona o upotrebi zastave, grba i himne dostupni su na internet stranici Narodne skupštine Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana